X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Dodon către șefii misiunilor diplomatice: Nu vă lăsați șantajați!

17 mar. 2015,, 13:33   Politică
5306 5

Dodon către șefii misiunilor diplomatice: Nu vă lăsați șantajați!
Foto: noi.md

După ce a publicat săptămîna trecută un set de documente care ar proba furtul a patru miliarde de lei de la Banca Socială pe parcursul anilor 2010-2014, Igor Dodon a cerut organelor abilitate să verifice informația. Liderul socialiștilor spune că a fost avertizat deja că s-ar putea alege cu dosare penale, dacă publică date despre presupusele escrocherii din sistemul bancar, notează NOI.md.

„În perioada 2010-2014, de la Banca Socială au fost sustrași prin credite ilegale circa 4 miliarde de lei, care sînt altele decît cele 13 miliarde sustrase în luna noiembrie. Acești bani au fost alocați la 30 de companii ale lui Ilan Șor. În perioada 5-25 noiembrie, din BEM se transferă la Banca Socială 13 miliarde de lei. Ulterior, Banca Națională ia decizia să acorde circa 10 miliarde de lei din banii statului pentru a acoperi gaura de la BEM și Banca Socială. Banii ăștia noi o să-i întoarcem din impozite. Această sumă se va transforma în datoria de stat a Guvernului, care va fi achitată din banii noștri”, a relatat Dodon.

Deputatul a solicitat SIS-ului, Procuraturii Generale și Centrul Anticorupție să verifice documentele care i-au fost transmise de o persoană necunoscută, spune el. Totodată, politicianul le-a cerut șefilor misiunilor diplomatice de la Chișinău să ia atitudine față de fărădelegile guvernării.

„Acest guvern oligarhic, criminal, fără susținerea voastră politică și financiară, nu putea să existe în Moldova. Vreau să îl întreb pe Tapiola: ce o să zică un muncitor din Germania care muncește pentru ca Plahotniuc să-și cumpere avion, iar Filat – vilă. Stimați ambasadori, voi înțelegeți ce faceți? Miliardele pe care le dați Moldovei, ăștia le fură și fură banii contribuabililor voștri. Eu le-am spus deschis ambasadorului SUA și al UE: nu vă lăsați șantajați de Filat și Plahotniuc”, a menționat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?