X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

CIA: Statele Unite nu doresc prăbușirea regimului sirian

14 mar. 2015,, 20:30   Externe
4889 0

Foto: ruvr.ru

Statele Unite nu doresc prăbușirea guvernului și a instituțiilor din Siria care să lase câmp liber extremiștilor islamiști, printre care gruparea Statul Islamic (SI), a explicat vineri directorul CIA, John Brennan, citat de AFP. "Niciunul dintre noi — Rusia, Statele Unite, coaliția (împotriva SI), țările din regiune — nu dorește prăbușirea guvernului și a instituțiilor politice de la Damasc", a declarat John Brennan la New York în fața centrului de reflecție Council on Foreign Relations.

"Elemente extremiste", printre care SI și foști militanți Al-Qaida, sunt "în fază ascendentă" în unele regiuni din Siria, a continuat el. "Ultimul lucru pe care îl dorim este să le permitem să meargă asupra Damascului", a subliniat John Brennan. "Este motivul pentru care trebuie susținute forțele opoziției siriene care nu sunt extremiste", a mai afirmat directorul CIA.

Comunitatea internațională este favorabilă unei soluții bazate pe "un guvern reprezentativ care să încerce să răspundă revendicărilor din întreaga țară", a spus el. Statele Unite sunt pe cale să pună în practică în Turcia un program de pregătire militară și de echipare a rebelilor din opoziția siriană moderată. Pentru Pentagon, misiunea militară a acestor sirieni va fi în principal apărarea propriilor comunități și lupta împotriva SI. John Brennan a lucrat o perioadă îndelungată în cadrul CIA înainte de a deveni consilier pe probleme de luptă împotriva terorismului al președintelui Barack Obama, după care a revenit în agenție, numit director, în martie 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?