Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Parlamentul intenţionează să aprobe propriul buget pentru 2015 în lipsa celui de stat

12 mar. 2015,, 15:45   Politică
3750 1
Парламент намерен принять собственный бюджет на 2015 год отдельно от госбюджета
Foto: unica.md
Conducerea Parlamentului a înregistrat un proiect de hotărîre privind bugetul Legislativului, în pofida faptului că Guvernul pînă în prezent nu a pregătit proiectul politicii bugetar-fiscale şi pe cel al bugetului de stat pentru 2015, informează agenţia "Infotag".

Proiectul prevede că bugetul Parlamentului va însuma peste 121 de milioane de lei comparativ cu 109,1 milioane din 2014.

Ca şi anul trecut, circa o jumătate din buget va fi cheltuită pentru achitarea salariilor angajaţilor – 56,2 mil. lei. Pentru achitarea mărfurilor şi serviciilor Parlamentul a planificat 28,4 mil. lei, iar pentru deplasări de lucru – 5,3 mil. lei.

Comparativ cu 2014, Parlamentul a redus practic dublu cheltuielile pentru reparaţie – pînă la 4,7 mil. lei.

La fel ca şi anterior, bugetul Parlamentului nu prevede cheltuieli pentru repararea clădirii Parlamentului, în acest sens va fi întocmit un proiect separat de finanţare.

Preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Ştefan Creangă, a relatat că, deşi bugetul Parlamentului este parte a bugetului de stat, adoptarea acestuia înaintea principalului document financiar nu contravine legislaţiei.

„Ca structură autonomă, legislativul are dreptul să adopte propriul buget. Referitor la lucrările de reparaţie, ar trebui de menţionat că Parlamentul se află la balanţa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, astfel resursele vor fi prevăzute în bugetul de stat”, a menţionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?