Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Deputat: Raportul Comisiei de anchetă privind situaţia de pe piaţa valutar-financiară trebuie făcut public

12 mar. 2015,, 10:00   Politică
4321 1
Отчет комиссии по расследованию ситуации на валютно-финансовом рынке должен быть обнародован
Foto: infoprut.ro
Comisia parlamentară specială privind investigarea situaţiei de pe piaţa valutar-financiară trebuie să retragă sigiliul secret pentru toate documentele şi să facă publică informaţia, consideră preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, informează agenţia "Infotag".

Dodon a spus miercuri, după şedinţa Comisiei, că în decurs de cinci-şase zile Comisia va pregăti raportul şi va decide în ce mod să prezinte documentele Parlamentului.

„PSRM este pentru transparenţă şi va vota pentru declasificarea tuturor documentelor. Îndemn demnitarii care dispun de informaţii suplimentare să se prezinte la şedinţă şi să comunice toate detaliile”, a menţionat Dodon.

Deputatul a relatat că raportul va conţine informaţii despre operaţiunile efectuate de Banca de Economii, Banca Sociala, Unibank şi BNM din toamna anului 2014, atunci cînd socialiştii pledau pentru prezentarea informaţiei din vara anului 2013, cînd a fost efectuată emisia suplimentară de acţiuni ale BEM.

„Raportul va conţine şi concluziile, şi propunerile membrilor Comisiei. Nu este exclus că va fi necesar de solicitat informaţie suplimentară de la guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, în rapoartele căruia răspunsurile sînt destul de evazive. Se mai ştie că pe parcursul unei perioade destul de mari Serviciul de Informaţii şi Securitate a avertizat conducerea ţării despre posibile riscuri pe piaţa valutar-financiară”, a spus Dodon.

Preşedintele Comisiei de anchetă, deputatul democrat Marcel Răducan, a exprimat speranţa că Comisia va reuşi să prezinte informaţia pînă pe 20 martie.

„Avem nevoie de informaţii adiţionale în privinţa unor subiecte. Afirmaţii premature despre activitatea Comisiei sînt inoportune, deoarece pot influenţa rezultatul anchetei”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?