Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Muzica folk revine pe scena din Moldova

6 mar. 2015,, 17:30   Societate
4457 0

Foto: newsmoldova.md

După o perioadă îndelungată în care muzica folk a fost oarecum ignorată, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” aduce publicului un concert de zile mari „Basarabia Folk”, parte a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2015”.

Potrivit directorului general al Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol, „acesta este un concert unde va răsuna muzică în interpretarea folkiștilor autohtoni, precum Iurie Sadovnic-Orheianu, Vali Boghean, Anatol Rudei, Silvia Grigore, Cristofor Aldea Teodorovici și mulți alții. Vor răsuna atît piese mai vechi, îndrăgite de toți, cît și unele noi”.

Protagonistul și organizatorul acestui concert, Iurie Sadovnic-Orheianu, contactat de NOI.md, a declarat că este foarte bucuros să readucă muzica folk în fața publicului larg. „De mult timp nu au mai fost organizate astfel de concerte și de aceea mi-a venit această idee. Spre marea mea bucurie, am reușit să cunosc noi talente din acest domeniu. În cadrul acestui concert voi interpreta bucăți din „Haiducii”, din poeziile lui Vieru, Alecsandri, a clasicilor spanioli. Ceilalți participanți vor cînta și ei din poeziile clasicilor, cele proprii, ale contemporanilor” a specificat Iurie Sadovnic-Orheianu.

Concertul va avea loc pe 7 martie și va începe la ora 18.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?