Moldova va fi introdusă în circuitul turistic european „Drumul vinului”

Moldova va fi introdusă în circuitul turistic european „Drumul vinului”
Foto: all.biz

În perioada 23-25 aprilie, pentru prima dată în Republica Moldova va fi organizat Forumul Internaţional Vitivinicol cu participarea ţărilor din bazinul dunărean şi ţărilor membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră sub egida Organizaţiei Mondiale a Turismului şi Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei. Cu ocazia forumului, Moldova va fi inclusă în circuitul turistic european „Drumului vinului”.

Directorul Agenţiei Turismului, Nicolae Platon, a declarat că în acest an Republica Moldova a preluat preşedinţia OCEMN. La forumul de la Chişinău se aşteaptă participarea miniştrilor din 15 state.

„Scopul forumului respectiv este ca Republica Moldova să fie introdusă în circuitul turistic „Drumul vinului”, pentru că de mult timp se vorbeşte despre aceasta, însă cu părere de rău Republica Moldova încă nu este inclusă în acest circuit. Pe perioada forumului vom organiza mai multe vizite ale miniştrilor şi ale tur-operatorilor din ţările participante la diferite crame ca să vadă care este potenţialul viti-vinicol al ţării”, a spus Nicolae Platon.

Acesta a adăugat că Republica Moldova va fi promovată ca atracţie turistică viti-vinicolă şi la 10 expoziţii internaţionale care vor fi organizate în acest an.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load