X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Restauratorii contra Arendatorilor

27 feb. 2015,, 17:15   Societate
4734 0

Рестораторы договорились вместе защищаться от аппетитов арендодателей
Foto: allmoldova.com

În baza fluctuațiilor drastice a cursului valutar din ultimul timp şi creșterii considerabile a prețurilor la produse, agentul termic, electricitate – dintr-o parte, şi a micşorării considerabile a numărului de oaspeți în localuri şi scăderii vânzărilor – din alta, Asociația Restaurantelor și Localurilor de Agrement din RM (MĂR) a propus restauratorilor să se protejeze, printr-un acord, de creșterea preţurilor pentru arendă (chirie), care și așa sunt usturătoare.

Sâmbătă, 21 februarie, proprietarii mai multor restaurante din Chișinău au semnat un acord prin care benevol și-au dat consimțământul că nu vor arenda un spațiu destinat unităților de alimentație publică dacă acesta a fost părăsit, anterior, de un alt restaurator din motivul creșterii preţului chiriei.

Asociația MĂR a argumentat necesitatea acestui acord prin faptul că, datorită crizei economice în care se află țară și care, evident, va continua datorită situaţiei instabile de pe piaţă, restaurantele nu vor mai putea supraviețui și nu vor mai fi în stare să achite sumele „umflate” pe care și le doresc titularii dreptului de proprietate şi, ca rezultat al acestui fenomen, arendatorii nu vor avea de câștigat prin faptul că au mărit preţul arendei. Astfel arendatorii vor fi nevoiți să accepte realitatea. O persoană nu poate plăti mai mult decât are, căci nimeni nu e dispus să lucreze în detrimentul său.

În contextul dat, Asociația MĂR îndeamnă și ceilalți jucători ai pieței să se alăture acestui acord pentru a putea menține ramură alimentaţiei publice în viață.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?