Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Moldova și Turcia vor realiza proiecte comune în complexul agroindustrial

26 feb. 2015,, 15:30   Economie
3579 0
Foto: ipn.md
Moldova și Turcia își vor consolida colaborarea în complexul agroindustrial și vor realiza un șir de proiecte comune în domenii prioritare precum securitatea alimentară, marketingul produselor agroalimentare pe piețele externe etc., informează NOI.md.

Acest lucru a fost convenit în cadrul întrevederii dintre ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, cu ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal. Oficialii au făcut un schimb de opinii, constatînd că, la etapa actuală, ambele părţi contribuie substanţial la aprofundarea relaţiilor de cooperare în domeniul agroindustrial.

În contextul realizării Strategiei naţionale de dezvoltare agricolă şi rurală pentru anii 2014-2020, s-a convenit de insistat pe atragerea investitorilor turci în mediul rural al Moldovei (implementarea noilor tehnologii de producere, dezvoltarea unui complex modern de achiziţionare, stocare, sortare, calibrare, ambalare și distribuire pe piaţa internă şi externă a produselor pomilegumicole).

Este agreată, în continuare, colaborarea cu companiile turceşti în sectorul producerii materialului săditor şi semincer, suportului tehnic managerial, eventual, selectarea potenţialilor parteneri pentru companiile mixte etc.

Nu în ultimul rînd, va fi consolidat cadrul normativ în domeniu, inclusiv în ceea ce vizează colaborarea între institutele de cercetare ştiinţifică în domeniul agriculturii din Republica Turcia şi Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?