X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

ÎNGRIJORĂTOR! Două instituții de învățământ închise și cinci morți din cauza gripei

23 feb. 2015,, 12:05   Societate
3217 0
Foto: informatia-zilei.ro
Două instituții de învățământ școlar și preșcolar au fost închise din cauza afecțiunilor respiratorii. Este vorba despre grădinița din satul Cairaclia, raionul Taraclia și Liceul teoretic nr. 1 din Briceni. Zeci de copii au încetat să frecventeze instituțiile fiind afectați de infecții acute ale căilor respiratorii.

30 din cei 59 de copii de la grădinița din Cairaclia au încetat să frecventeze instituția din cauza virușilor. Comisia raională extraordinară de sănătate publică a decis sistarea activității grădiniței. Totodată, Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice din raionul Taraclia a dispus ca lucrătorii medicali din localitate să supravegheze și să examineze copiii.

Șefii instituțiilor de învățământ, a celor medico-sanitare și autoritățile publice locale au luat act de situație și intensifică măsurile de prevenire şi profilaxie a IACRS şi gripei, precum şi de informare a populaţiei privind măsurile de protecţie individuală şi colectivă.

De asemenea, Liceul teoretic nr. 1 din orașul Briceni a fost închis după ce peste 85 de elevi au făcut infecții acute ale cailor respiratorii de gravitate ușoară și medie. Fiecare al patrulea elev din această instituție suferă de viroze. Pentru că tot mai mulți elevi nu veneau la lecții, medicii i-au consultat acasă.

În capitală, deocamdată, nu au fost raportate situații de închidere a instituțiilor de învățământ din cauza infecțiilor respiratorii și a gripei. Până la ora actuală, 5 persoane au murit din cauza virusului gripal. Ultima victimă a fost un bărbat de 36 de ani, care s-ar fi adresat prea târziu la medic.

Pe 20 februarie, în țară au fost raportate 152 de cazuri de gripă. Dintre acestea 85 la Chișinău, 31 la Ungheni, 8 la Comprat, câte patru la Călărași, Rezina și Soroca. 64 de cazuri au fost confirmate de laborator.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?