Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Noul ministru al Economiei promite îmbunătățirea climatului de afaceri și majorarea investițiilor străine

19 feb. 2015,, 15:25   Economie
4754 9
Foto: noi.md
Noul viceprim-ministru, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Stefan Christoph Bride, a spus că, deoarece a venit din sectorul privat și cunoaște așteptările antreprenorilor, își va îndrepta eforturile, în noua sa funcție, spre finalizarea și punerea în aplicare a reformelor inițiate pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și încurajarea investițiilor străine directe în economia națională, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, Bride a dat aceste asigurări în timp ce a fost prezentat colectivului instituției de către prim-ministrul Chiril Gaburici. Stefan Christoph Bride a subliniat că, în calitate de viceprim-ministru, ministru al Economiei, va depune toate eforturile pentru a pune în aplicare programul ambițios al noului guvern.

Premierul i-a urat succes lui Stephane Christophe Bride în noua sa funcție, menţionînd necesitatea colaborării, consolidării efortului pentru a face faţă tuturor provocărilor economice, dar şi a concontinua reformele începute.

„Urmează o perioadă dificilă în care vom face tot posibilul pentru a stabiliza situaţia creată pe piaţa din Republica Moldova. Avem deja un plan de acţiuni pe termen scurt, dar şi mediu, de aceea avem nevoie de implicarea voastră pentru implementarea acestora cu succes, domnului ministru revenindu-i o responsabilitate enormă şi un rol important în acest sens”, a menţionat premierul.

Ministrul Economiei, Stephane Christophe Bride, a mulțumit pentru încrederea acordată și a subliniat faptul că își dorește o colaborare eficientă cu echipa Ministerului pentru a continua reformele inițiate.

„În calitate mea de viceprim-ministru şi ministru al Economiei, îmi voi îndrepta efortul pentru realizarea Programului de guvernare, care este unul ambiţios. Deoarece vin din sectorul privat şi cunosc aşteptările antreprenorilor, mă voi focusa în principal pe finalizarea şi implementarea reformelor inițiate în domeniu îmbunătăţirii mediului de afaceri şi stimularea investiţiilor străine directe în economia naţională ”, a afirmat Stephane Christophe Bride.

Noul viceprim-ministru şi ministru al Economiei a venit în politică din sectorul privat, deţinînd anterior funcţia de manager la Grant Thornton SRL Moldova şi România. De-a lungul timpului, el a acumulat o experienţă de peste 20 de ani în contabilitate, audit, consultanţă în management şi fiscalitate, deţinînd numerose funcţii, printre care funcţia de director la “EY Moldova” în perioada 2006-2010, consilier pe Comerț Exterior al Franței în Republica Moldova în 2012, vicepreşedinte al Consiliului de administraţie al Camerei de Comerţ şi Industrie Franţa-Moldova în 2013-2014. În ultimii şase ani Bride a condus proiecte la bănci şi companii de asigurări din Moldova, pe parcursul carierei sale activînd în companii din Franţa, Camerun, Coasta de Fildeș, Iordania, România ş.a.

Ministrul Economiei, Stephane Christophe Bride, are 44 de ani și vorbește româna, franceza, spaniola și engleza. Este căsătorit și are un copil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?