X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Primele indicații date de Gaburici în calitate de prim-ministru

19 feb. 2015,, 11:59   Politică
8193 3

Primele indicații date de Gaburici în calitate de prim-ministru
Foto: inprofunzime.md

Deprecierea leului, criza de medicamente și situația din sistemul bancar au constituit principalele probleme puse în discuție de premierul Chiril Gaburici, în cadrul primei ședințe a Guvernului din acest an. Șeful executivului a cerut miniștrilor Finanțelor, Economiei și Sănătății să prezinte detaliat situația din cele trei domenii și să vină cu soluții, informează NOI.md.

Începînd cu săptămîna viitoare, Gaburici a propus să fie inițiate discuții cu reprezentanții tuturor băncilor din țară, în prezența guvernatorului Dorin Drăguțanu. De asemenea, noul premier a dat indicații să fie reluate tratativele cu reprezentanții Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional pentru continuarea proiectelor care sînt în derulare.

Chiril Gaburici s-a arătat preocupat și de situația la capitolul exporturi, cerînd ministrului Economiei, Stephane Bride, să identifice soluții pentru depășirea dificultăților legate de exportul de carne și ouă pe piața UE.

„Am stabilit sarcinile Guvernului pe termen lung și scurt, următoarele acțiuni pentru a ameliora situația de pe piața valutară. Leul s-a întărit puțin în ultimele zile. Vreau să vedem acum care este situația pe piața produselor petroliere. ANRE să facă o analiză a noilor tarife, să vedem cum le putem controla și dacă le putem diminua”, a spus Gaburici.

Totodată, prim-ministrul a menționat că va întreprinde o vizită sătpămîna viitoare în spitalele din țară, pentru a constata ce instituții duc lipsă de medicamente. Acesta a cerut ministrului Sănătății, Mircea Buga, să verifice dacă majorarea cu 10 la sută a medicamentelor este justificată.

Șeful executivului a mai anunțat că săptămîna viitoare vor începe discuțiile pe marginea bugetului și politicii bugetar-fiscale pentru anul 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?