Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dezbaterile pe marginea neutralității permanente a statului au fost amînate

18 feb. 2015,, 11:15   Politică
3233 0

Dezbaterile pe marginea neutralității permanente a statului au fost amînate
Foto: gov.md

Membrii Comisiei parlamentare securitate națională au decis astăzi să amîne discuțiile pe marginea proiectului de lege privind neutralitatea permanentă a Republicii Moldova, înaintat de comuniști. Propunerea a fost lansată de Vlad Filat, membru al Comisiei, care a motivat că proiectul necesită o expertiză juridică amplă înainte de a fi avizat, informează NOI.md.

Opinia nu a fost împărtășită însă de comunistul Artur Reșetnicov. Acesta a sugerat că statutul de neutralitate al țării nu trebuie politizat. „Nu e cazul să facem declarații politice, ci să lucrăm constructiv”, a spus Reșetnicov.

La rîndul său, Vlad Filat a menționat că nimeni nu se opune statutului de neutralitate al țării consfințit în Constituție. „Aici avem nevoie de mai mult timp de discuții, în cadrul grupurilor parlamentare. Chiar cred că avem nevoie de discuții fără conotații politice, să discutăm liniștit și să oferim soluții. Proiectul presupune mai mult decît o opțiune politică, e nevoie de o analiză sub aspect legislativ”, a menționat Filat.

Poziția exprimată de Filat a fost susținută și de liberal-democratul Eugen Carpov, care a spus că nevoie o analiză a conceptului de neutralitate, dar și a situației reale.

În cele din urmă, membrii Comisiei securitate națională au căzut de acord să amîne examinarea acestui proiect.

Proiectul de lege privind statutul de neutralitate permanentă a fost înregistrat de fracțiunea PCRM în sesiunea precedentă. În opinia autorilor, acest fapt va contribui la rezolvarea problemei reglementării transnistrene şi consolidarea securităţii în Europa de Sud-Est.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?