X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Embargoul rusesc a micșorat prețul la carne în Moldova

12 feb. 2015,, 15:15   Economie
6340 4

Foto: noi.md

În rezultatul interdicției la exportul de carne de vită și porc în Rusia și Belarus, în Republica Moldova s-au micșorat prețurile la carnea proaspătă, informează NOI.md. În particular, prețurile la carnea de vită și porc în rețeaua de magazine specializate „Rogob” s-au redus cu circa 12%. Este deja a doua micșorare a prețurilor la carnea proaspătă în ultimile trei luni, pe care o operează cel mai mare producător de produse din carne și mezeluri din Moldova.

Potrivit reprezentanților companiei, micșorarea prețurilor la carne a fost posibilă datorită reducerii semnificative a prețurilor de achiziție a cărnii proaspete de vită și porc moldovenești din cauza interdicțiilor impuse de Rusia și Belarus la importul de carne din Moldova. Avînd în vedere că întreprinderea procură majoritatea cărnii proaspete de la producătorii autohtoni, micșorarea prețurilor de achiziție a redus și prețurile pentru consumatori.

Compania „Rogob” a fost fondată în anul 1997 și la moment este cea mai mare și modernă întreprindere de producție a salamurilor și delicateselor din carne din Moldova. „Rogob” deține 13 magazine specializate în care se vinde carne proaspătă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?