Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Premierul Transnistriei a prezentat Președintelui programul anticriză

3 feb. 2015,, 15:45   Economie
5074 3
Foto: timpul.md
Prim-ministrul autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene, Tatiana Turanskaia, a prezentat luni șefului RMN, Evgheni Șevciuk, proiectul Programului de măsuri suplimentare pentru stabilizarea economiei republicii, a comunicat Serviciul de Presă al liderului transnistrean.

„Măsurile propuse Executivului sînt orientate spre asigurarea garanțiilor sociale pentru cetățeni, susținerea industriei, în primul rînd a întreprinderilor exportatoare, precum și a reprezentanților businessului mic și mijlociu”, a explicat Premierul.

Potrivit ei, necesitatea elaborării unui astfel de Program anticriză este condiționată de un șir de cauze. Printre ele – situația economică complicată a Transnistriei, în condițiile presiunii externe și blocării sistemului bancar al RMN, a menționat Turanskaia.

Transnistria, 60 la sută din locuitorii căreia sînt ruși și ucraineni, a aspirat la ieșirea din componența Moldovei încă înainte de destrămarea USSR, îngrijorată că fiind dusă de valul naționalismului Moldova se va uni cu România. În anul 1992, după tentativa nereușită a autorităților Moldovei de a soluționa prin forță problema, Transnistria a devenit de facto un teritoriu necontrolat de Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?