Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Conducerea Băncii de Economii nu a anunțat BNM despre documentele dispărute

2 feb. 2015,, 12:15   Economie
6374 2
Foto: omg.md
„Răpirea mașinii a încasatorilor de la Banca de Economii cu documente a avut loc pînă la instituirea administrării speciale de către Banca Națională a Moldovei. Conducerea BEM nu a informat imediat Banca Națională despre cele întîmplate, de aceea noi am aflat despre toate peste cîteva zile”, a comunicat NOI.md șeful Serviciului de presă al BNM, Rodica Teleucă.

După cum s-a aflat, cu puțin timp înainte de instituirea administrării speciale de către Banca Națională a Moldovei la Banca de Economii, a dispărut mașina încasatorilor băncii. Nu pur și simplu, ci cu documentele privind creditele interbancare. Peste o zi mașina incendiată a fost găsită la Ialoveni. Potrivit informațiilor difuzate de unele mass-medii, în automobil se aflau documentele privind creditele interbancare dubioase în valoare de peste 11 miliarde de lei.

„Este documentația lor, ei sînt în drept să dispună de ele la discreția sa, inclusiv să le scoată din instituție. Altă întrebare este – pentru ce au făcut ei acest lucru? Dar aici trebuie să se clarifice organele de drept. În momentul de față sînt efectuate lucrările de restabilire a documentelor arse”, a precizat Teleucă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?