Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ceasuri pentru amuzament și bună dispoziție

2 feb. 2015,, 10:15   Business
6940 1
Foto: noi.md
La expoziția „Fabricat în Moldova” involuntar privirea a zăbovit pe un stand cu ceasuri neobișnuite – din discuri de vinil. Autorul lor, Iuri Ivanenco, își numește creațiile „ceasuri pozitive”.

El a relatat că, întîmplător, a găsit în garaj o mulțime de discuri de vinil vechi și inițial a vrut să le arunce, dar ulterior i-a venit ideea să-i facă fiului un cadou pozitiv, meșterind din discuri un ceas. Bine că mecanismele pentru ceasuri pot fi cumpărate. În acel timp băiatul modela figurine din plastilină, fapt ce la fel i-a sugerat o idee interesantă – pentru ornament poate fi utilizată argila polimerică. Ea este la fel de moale ca lutul, dar, spre deosebire de plastilină, după un timp oarecare se întărește.

După primul cadou de succes, Iuri a început să facă ceasuri pentru prieteni. Apoi cunoscuții prietenilor lui au început să comande ceasuri cu semne nominale personale. Pe fiecare disc, cu excepția cadranului, era aplicat numele destinatarului cadoului, cu un slogan pozitiv. Apoi tematica s-a extins. Dar principiul de bază este ca ceasul să trezească zîmbet.

„După cum s-a dovedit, 95% dintre ceasurile amuzante sînt cumpărate pentru adulți, nu pentru copii, deoarece toți adulții în suflet rămîn copii. În viață, oamenii simt lipsă de emoții pozitive, de aceea ei cumpără cu plăcere ceasurile neobișnuite. Odată i-am dăruit un astfel de ceas prietenului meu, cu inscripția «Iliușa, tu ești cel mai bun!». Prima reacție a fost: «Wow! Chiar merge!». Această frază a devenit sloganul companiei mele, pentru că funcția de determinare a timpului în ceasurile mele nu este principală, ci secundară. Principalul lucru este că ele creează o stare de spirit retro, provoacă zîmbet, trezesc amintiri și emoții pozitive. Cea mai importantă funcție a ceasurilor mele este de a crea o bună dispoziție”, a spus Iuri Ivanenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?