Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Expert: În Moldova trebuie urgent format guvernul, şi nu unul minoritar

29 ian. 2015,, 13:00   Politică
4358 8
Foto: youtube.com
Moldova trebuie foarte rapid să formeze guvernul, şi nu unul minoritar. Opinia a fost exprimată ieri la postul de televiziune Publika de către politologul Vitalie Andrievschi.

Potrivit agenţiei "Infotag", el consideră că viteza de formare a cabinetului de miniştri defineşte situaţia din jurul Moldovei.

„Lîngă noi are loc războiul din Ucraina, care poate avea urmări imprevizibile. Valuta naţională cade rapid faţă de monedele de bază. Producătorii practic au pierdut piaţa enormă a Rusiei, iar pe piaţa UE aşa şi nu au ajuns. Asupra rezolvării acestor subiecte şi trebuie să lucreze puterea executivă”, este convins expertul.

Prognozînd situaţia din regiune în următoarele luni, el consideră că aceasta se va acutiza şi complica.

„Cauza o constituie acţiunile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în preajma aniversării a 70-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Din păcate, acest politician se crede Ecaterina cea Mare, Petru I şi Stalin – 3 în 1. Are nevoie de victorii proprii, ceea ce a şi provocat situaţia din Ucraina. Prognoza mea este că situaţia se va tensiona, cel puţin pînă pe 9 mai. Am impresia că Putin, sub influenţa sancţiunilor din Vest, aminteşte de un animal ajuns în capcană şi care îl va ataca pe oricare se va apropia de el. Toate aceste circumstanţe trebuie luate în considerare de politicienii moldoveni care formează puterea executivă", a spus Andrievschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?