Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Nicolae Timofti convoacă fracţiunile parlamentare

27 ian. 2015,, 08:15   Politică
3113 0

Foto: esp.md

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, convoacă astăzi, 27 ianuarie, patru fracţiuni parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. La Reşedinţa de stat vor fi convocate fracţiunile parlamentare ale PLDM, PDM, PCRM şi PL.
Prima consultare va avea loc la ora 14.15 cu deputaţii PLDM. Cu deputaţii PDM Nicolae Timofti se va întruni la ora 15.00, cu fracţiunea parlamentară a PCRM la ora 15.45 şi cu parlamentarii PL la ora 16.30.

Pe 13 ianuarie, Nicolae Timofti s-a întîlnit cu fracţiunea PSRM, cea mai numeroasă din Parlament, conducătorii căreia au declarat că rămîn pe poziţia lor politică şi refuză să participe la crearea unei coaliţii de guvernare cu partidele care nu le acceptă condiţiile.

După desemnarea de către preşedinte, candidatul pentru funcţia de prim-ministru, în termen de 15 zile de la desemnare, cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a listei nominale a Guvernului.

La sfîrşitul săptămînii trecute, cînd PLDM şi PDM au format coaliţia de guvernare, liderul liberal-democrat, Vlad Filat a declarat jurnaliştilor că Guvernul va fi ales în cel mult două săptămîni. Acesta a mai declarat că fracţiunea îl va înainta pe Iurie Leancă la funcţia de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?