X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Statul Islamic dovedește un "dispreț monstruos față de viață" (ONU)

21 ian. 2015,, 20:00   Externe
5120 0

Foto: agerpres.ro

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a denunțat marți "disprețul monstruos față de viață" de care a dat dovadă gruparea islamistă Statul Islamic (SI) în Irak, executând în ultimele zile numeroși civili, între care femei, relatează AFP.'Un dispreț monstruos față de viața îi caracterizează pe membrii SI" în teritorii pe care le controlează, a declarat purtătoarea de cuvânt a OHCHR, Ravina Shamdasani.

OHCHR a semnalat că trei avocați au fost uciși în primele două săptămâni ale acestui an și că alte femei au fost executate la Mosul și în alte regiuni după ce au fost judecate de un 'tribunal islamic'. 'Femeile care lucrează, cele instruite și în special cele care au concurat pentru posturi în administrația publică par în mod special expuse', a afirmat ea.

'SI a creat în teritoriul sub controlul său, în mod ilegal, așa-zisele 'tribunale islamice', care au aplicat pedepse crude și inumane bărbaților, femeilor și copiilor', a declarat Ravina Shamdasani. 'Aceste persoane au fost condamnate că au încălcat interpretările extremiste de către SI ale legii islamice sau pentru pretinsă lipsă de loialitate', a adăugat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?