X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Combinatele de panificaţie cer compensaţii pentru producerea pîinii sociale

21 ian. 2015,, 16:45   Economie
3859 1
Foto: ria.ru
Întreprinderile de panificaţie s-au adresat Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare cu solicitarea de a examina posibilitatea acordării compensaţiilor pentru producerea pîinii sociale.

Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Gheorghe Gaberi, solicitat de "Infotag", a recunoscut că întreprinderilor de panificaţie nu le este avantajos să producă pîine ieftină, vînzarea căreia nu se răscumpără.

"Cel mai mare combinat de panificaţie din Moldova – Franzeluţa, de exemplu, a modernizat utilajul, a înnoit liniile tehnologice. Întreprinderea a luat credite mari pentru aceasta, care trebuie returnate, iar producerea pîinii ieftine presupune doar pierderi. În acest sens am fost rugaţi să găsim posibilităţi de acordare a compensaţiilor", a spus el.

Potrivit lui Gaberi, Ministerul examinează cîteva variante de compensare: „sau producătorii, sau persoanele social vulnerabile, pentru ca pîinea socială să ajungă la cei care cu adevărat au nevoie".

Anterior, în presă apăruseră informaţii precum că la mijlocul lunii ianuarie, de pe rafturile magazinelor a dispărut pîinea socială produsă de Franzeluţa. Conducerea întreprinderii a explicat că este o defecțiune temporară a liniei de producere. Zilnic combinatul produce circa 170 de tone de produse de panificaţie. 5% constituie pîinea socială, preţul căreia este mai puţin de doi lei pentru o bucată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?