Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Moldova a trecut definitiv la noi standarde naționale de contabilitate

7 ian. 2015,, 12:00   Economie
10184 0

Foto: contafiscalitate.ro

De la 1 ianuarie 2015, în Republica Moldova au fost introduse noi standarde naționale de contabilitate obligatorii, informează NOI.md.

De menționat că noile standarde naționale de contabilitate se aplică de la 1 ianuarie 2014, însă atunci ele au fost introduse cu titlu de recomandare. Trecerea obligatorie la noile standarde de contabilitate a fost amînată de Ministerul Finanțelor la solicitarea Asociației Contabililor și Auditorilor Profesioniști din Moldova, Asociației Businessului European, Camerei de Comerț Americane și Asociației Investitorilor Străini, care au declarat că trecerea la noile standarde la 1 ianuarie 2014 nu este reală.

Noile standarde naționale de contabilitate au fost elaborate de Ministerul Finanțelor în baza directivelor Uniunii Europene, a standardelor internaționale de evidență financiară și a legislației naționale.

Ministerul Finanțelor a acordat asistență în procesul de trecere la noile standarde de contabilitate prin oferirea ajutorului metodologic pentru aspectele problematice din domeniu, în conformitate cu prevederile noilor standarde naționale de contabilitate și cele ale Planului general de conturi contabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?