X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

O femeie din Drochia a împlinit 100 de ani în prima zi a noului an

3 ian. 2015,, 11:30   Societate
4920 0

Foto: trm.md

În prima zi din noul an a împlinit 100 de ani. Este vorba despre Liuba Ţurcan din satul Pelinia, raionul Drochia. Această localitate poartă faima celor mai longevivi oameni, aici mai sunt şi alţi trei cetăţeni care au vârsta de peste un secol, relatează Mesager.

Liuba Țurcan spune că a avut o viață foarte grea. A îndurat foamete și a trecut prin ororile războiului. Şi-a crescut de una singură feciorul, soţul şi l-a pierdut pe vreamea războiului.

Femeia locuiește împreună cu fiul, care este unicul ei sprijin la bătrânețe. „Suntem bucuroși că suntem la cei 100 de ani ai mamei. Mama cum a putut ea singurică m-a ajutat, m-a învățat și îi mulțumesc că a putut și a avut răbdare și ne-a adus până la momentul de acum. Mama pentru mine a fost totul”, spune fiul.

„Este o cinste și o onoare pentru satul nostru. A fost înregistrată în cartea de onoare a satului Pelinia. Noi mai avem încă trei bătrânele care au peste 100 de ani”, afirmă Viorica Chilaru, asistent social.

Satul Pelinia este cunoscut în ţară drept localitatea cu cei mai longevivi oameni. Cea mai vârstnică a fost o femeie, care a trăit 108 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?