X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Corturi de prim-ajutor pe timp de iarnă (VIDEO)

30 dec. 2014,, 18:00   Societate
4509 0

Foto: realitatea.md

În Republica Moldova vor fi instalate corturi de prim-ajutor pe timp de iarnă. În total, vor fi amenajate nouă corturi în municipiul Chișinău, Bălți, dar și orașele Cahul și Comrat. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă de către Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Corturile mobile, care sunt ajutor în timpul iernii atât pentru oamenii străzii, cât și pentru orice doritor de a se încălzi cu un pahar de ceai, vor fi deschise pe parcursul următoarelor cinci zile.

În municipiul Chișinău, astfel de corturi vor fi instalate lângă: piața din sectorul Ciocana; Piața agricolă „Bogdan-Voievod” din sectorul Râșcani; Piața Centrală; Gara Feroviară din sectorul Centru; intersecția străzilor Calea Ieșilor cu Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei.

Aceste puncte de reabilitare vor adăposti zeci de oameni, care vor avea nevoie de ajutor, iar plasarea acestora e menită de a preveni cazurile de hipotermie. Corturile vor fi dotate cu diverse mijloace de încălzit, ceai cald, dar și biscuiți. Angajații DSE îndeamnă societatea civilă, dar și ONG-urile să intervină și să vină cu ajutoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?