Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

2015 – anul Caprei: ce trebuie să avem pe masa de sărbătoare

25 dec. 2014,, 15:00   Societate
13890 1

Foto: nashalady.com

Anul care vine este anul Caprei albastre, din acest motiv, de pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească preparatele care îi sînt pe plac caprei. Totodată, specialiștii ne sfătuiesc să acordăm mare atenție aranjării mesei de Revelion: ea trebuie să fie simplă, dar festivă, vesela – de culoare albă, fără desen, la fel de laconică trebuie să fie și fața de masă; șervețelele trebuie să fie de culori aprinse – albastru și verde, deoarece aceste două culori sînt considerate principale în anul care vine. Neapărat pe masă trebuie să-și găsească locul o mică compoziție din lumînări și ramuri de brad, legate cu fundițe albastre.

Gustos și sănătos!

Pentru ca masa de sărbătoare să nu creeze probleme de sănătate, medicii nutriționiști oferă cîteva sfaturi utile. În calitate de aperitive ei recomandă bruschete cu roșii, rulouri de vinete cu brînză feta, un aperitiv cald din ciuperci la cuptor sau un aperitiv cu somon și avocado.

Așa cum caprei îi place foarte mult verdeața, toate salatele, gustările și bucatele calde trebuie să fie ornamentate cu frunze de salată, pătrunjel, mărar.

E foarte bine ca salatele să fie fără maioneză: salată Caesar cu pui, salată cu ton, salată de crudități.

Cînd vine vorba de meniul principal, nici aici nu ar trebui să exagerăm: niște dovlecei umpluți, legume, pește sau pui la cuptor. Pentru a nu supăra Capra, e bine să fie minimalizată cantitatea bucatelor din carne.

Pentru desert nutriționiștii nu recomandă nicidecum torta sau alte produse de panificație, ci doar un jeleu de portocale, mere coapte sau tort panna cotta cu jeleu de căpșuni.

În privința băuturilor specialiștii recomandă evitarea celor carbogazoase.

Sărbătoriți frumos, cu voie bună, dar și sănătos!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?