Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Mai multe instituţii de învăţămînt din ţară vor fi dotate cu tehnică de calcul

20 dec. 2014,, 11:40   Societate
3767 0

Foto : cnews.ru

Ministerul Educației a finalizat procedura de selectare a școlilor și instituțiilor de formare continuă care urmează a fi dotate cu tehnică de calcul. Valoarea totală a proiectului implementat cu sprijinul Agenției Coreene pentru Cooperare Internațională se ridică la 200.000 de euro, notează NOI.md

Cele 40 de școli beneficiare vor primi cîte un laptop și o tablă interactivă. În același timp, fiecare dintre cele 5 instituții de formare continuă va beneficia de o tablă interactivă și 21 de laptopuri. Acestea vor fi utilizate pentru formarea profesională a viitoarelor cadre didactice, precum și pentru instruirea profesorilor care activează deja în sistem.

În anul 2014, în cadrul proiectului „Conectează-te!”, 10 școli au fost dotate cu 500 de laptopuri. Totodată, în cadrul Proiectului de Reformare a Educației în Republica Moldova, desfășurat cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, au fost create clase multimedia, echipate cu tablete și table interactive, în 29 de instituții de învățămînt.

Din 2015, instituțiile de învățămînt implicate în proiectul „Conectează-te!” vor demara utilizarea softului de administrare școlară eȘcoala, care va permite părinților vizualizarea în regim online a notelor elevului și comunicarea cu profesorii. Totodată, această platformă va eficientiza procesul de elaborare a rapoartelor statistice pentru profesori și administratorii școlii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?