X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Parlicov: În Moldova nu a fost și nici nu va fi diferență între prețurile stabilite de benzinării

16 dec. 2014,, 10:00   Economie
3767 3
Foto: newsmoldova.md
Fostul șef al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) Victor Parlicov a refuzat categoric să comenteze pentru NOI.md situația de pe piața produselor petroliere și reducerea prețurilor la benzină, motorină și gaz lichefiat la stațiile PECO din Moldova.

Liderii de pe piața produselor petroliere din Moldova au redus prețurile la combustibil la benzinăriile lor. ANRE menționează că diminuarea prețului cu amănuntul la produsele petroliere este condiționată de scăderea prețului de import drept urmare a micșorării prețului petrolului la bursele internaționale.

„Eu nu voi comenta această informație și nu voi compara raportul dintre reducerea prețului la petrol și diminuarea prețului la produsele petroliere în Moldova. Aș vrea doar să accentuez că la benzinăriile din țară niciodată nu s-a înregistrat și nici nu se va înregistra în viitorul apropiat o diferență de preț. O altă caracteristică distinctivă a acestui sector al businessului este faptul că creșterea și reducerea prețului la combustibil se produce concomitent”, a precizat expertul.

El mai susține că ANRE nu are posibilitatea să influențeze politica de preț a importatorilor de produse petroliere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?