X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Urechean: Mulţi dintre prietenii mei de peste hotare numesc Moldova Finlanda

13 dec. 2014,, 11:35   Politică
7114 11
Foto: noi.md
„Nu demult, un prieten de-al meu din Israel a numit Moldova Finlanda. La voi peste tot sunt doar „fini”. E interesat că nu doar el are o asemenea impresie despre noi”, a relatat în cadrul şedinţei Clubului de presă „Rezonanţa socială”, preşedintele Curţii de Conturi (CC) din Republica Moldova, Serafim Urechean, transmite NOI.md.

Comentînd alegerile parlamentare, care au fost cele mai idioate şi murdare alegeri, în opinia lui, din istoria Moldovei independente, el a spus că „este regretabil că procesul electoral se transformă într-un birou de angajare în cîmpul muncii: unde nu de uiţi – peste tot sunt fini, cumetri, nănaşi, pur şi simplu rude apropiate şi îndepărtate. Dar cel mai straşnic este faptul că în cursa electorală se confruntă nu programele, ideile, ci personalităţile”, a menţionat oaspetele clubului.

Referindu-se la negocierile dintre partidele proeuropene pentru crearea alianţei, Urechean a menţionat că „acestea merg foarte greu. Nu e ceea ce am aşteptat”. Totodată, el a recunoscut faptul că îl vede în fotoliul de premier pe Iurie Leancă.

El a refuzat să comentez eventualele combinaţii la principalele posturi ale ţării. Însă la remarca moderatorului clubului Artur Efremov că în 2016 mandatul lui şi al lui Nicolae Timofti expiră, Urechean a recunoscut că este gata să-l înlocuiască pe ultimul la acest post.

Comentînd propunerea lui Mihai Ghimpu de a invita în Moldova conducători de peste hotare, şeful CC a glumit: dacă soţul nu achită în casă unele facturi, atunci soţia se creditează din afară.

„E o tîmpenie. Cînd am venit la Curtea de Conturi, acolo aproape nu erau specialişti. Era o consecinţă a rolului anterior al organului de bîtă împotriva celor incomozi. Astăzi este un colectiv de specialişti calificaţi, iar activitatea seamănă cu evoluţia unei orchestre simfonice. În ţara noastră sunt o mulţime de specialişti de înaltă calificare, avem mulţi manageri cu perspectivă, cărora profesioniştii existenţi ar putea să le transmită experienţa. Însă problema este dacă ei vor dori să participe la fărădelegile admise de actuala putere. Şi dacă această putere are nevoie de conducători oneşti şi cumsecade”, a mai spus Urechean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?