X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CCI a Moldovei a creat un comitet pentru servicii

8 dec. 2014,, 16:00   Economie
2780 0
Foto: tv7.md
Companiile din Moldova vor fi ajutate să beneficieze de prevederile Acordului de comerţ liber cu UE. Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei invită companiile din ţară să se înscrie în Comitetul sectorial pentru servicii, al cărui obiectiv este acordarea asistenţei întreprinderilor în familiarizarea cu condiţiile de activitate în cadrul Acordului de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu UE, pentru a beneficia pe deplin de oportunităţile oferite de acesta, relatează NOI.md.

Prima şedinţă a comitetului nominalizat va avea loc la Chişinău pe 9 decembrie. În cadrul ei se prevede discutarea chestiunilor propuse de businessmeni, elaborarea Planului de acţiuni pe anul 2015, aprobarea Regulamentului Comitetului, precum şi alegerea preşedintelui acestuia din rîndul agenţilor economici prezenţi.

Comitetul pentru antreprenoriat în sfera serviciilor are drept obiectiv crearea mecanismului pentru asigurarea unui dialog public-privat între business şi autorităţi, elaborarea propunerilor de perfecţionare a legislaţiei şi aprobarea în baza lor a actelor normative, care ar încuraja spiritul antreprenorial şi dezvoltarea ramurii.

La întrevedere vor participa reprezentanţi ai peste 40 de companii, care deja au fost incluse în comitetul menţionat, preşedintele CCI a Moldovei, Valeriu Lazăr, specialişti din cadrul CCI, reprezentanţi ai Ministerului Economiei și altor instituţii de profil.

Comitetul pentru servicii este cel de-al treilea comitet sectorial înfiinţat de CCI a Moldovei în comun cu Asociaţia Businessului European, cu susţinerea Proiectului „Acordul de liber schimb aprofundat şi cuprinzător (DCFTA) – informarea şi consolidarea capacităţilor agenţilor economici”, finanţat de Guvernul Suediei prin intermediul Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?