Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dorin Chirtoacă renunță la mandatul de deputat

5 dec. 2014,, 10:45   Politică
4609 7
Foto: nbm.md
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, candidat pe listele PL la funcția de deputat în Parlament, a anunțat că va renunța la mandatul de parlamentar. Acesta a precizat în cadrul unei emisiuni la Național 4 că își va continua activitatea la Primăria Chișinău, informează NOI.md.

Potrivit lui Chirtoacă, Partidului Liberal va prelua conducerea agențiilor și altor structuri guvernamentale, în condițiile în care a acumulat mai puține voturi decît PD și PLDM la alegeri. Astfel, spune Chirtoacă, cel mai probabil va candida pentru al treilea mandat de primar.

„Lucrurile merg în această direcție. Așa a fost anunțat de la început, prioritatea o reprezintă Chișinăul. Mai avem de finalizat multe proiecte legate de infrastructura străzilor, să ajungem și în curțile de bloc la reparație. Ceea ce ne dorim este să formăm majoritatea în Parlament și în toate consiliile raionale, inclusiv Consiliul Municipal Chișinău, să avem alianță peste tot, nu doar în Parlament. Dacă aș fi ales ce era mai sigur pentru mine, poate nici nu reveneam acasă în 2003”, a explicat Chirtoacă.

În ceea ce privește, anunțul făcut anterior de Mihai Ghimpu precum că Chirtoacă ar fi candidatul PL la funcția de premier, edilul a menționat că acest lucru deocamdată nu este posibil.

„În cazul în care PL ar fi obţinut cel mai mare număr de voturi şi era în drept să propună candidatul la funcţia de prim-ministru, atunci ar fi fost altă situație”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Menționăm că Partidul Liberal va deține în noul parlament 13 mandate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?