X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

South Stream: Rusia vrea să negocieze construcția altui gazoduct

4 dec. 2014,, 10:30   Externe
3501 4
Foto: gazeta.ru
Rusia este "pregătită să negocieze" cu anumite țări care participă la proiectul gazoductului ruso-italian South Stream, abandonat luni de Moscova, pentru a le include eventual în traseul unui alt gazoduct, a anunțat miercuri seară ambasadorul Federației Ruse la UE, Vladimir Cijov, potrivit AFP.

"Sînt sigur că partea rusă este pregătită să discute cu aceste țări despre ce trebuie să facem și cum să ieșim din această situație", a declarat oficialul rus, potrivit agenției ruse RIA Novosti, excluzînd însă orice discuție cu Bulgaria, "un partener în care nu poți avea încredere".

Serbia, Ungaria și Austria sînt citate de diplomat ca fiind țări cu care Rusia este dispusă să negocieze, la două zile după ce Moscova a anunțat abandonarea proiectului South Stream, justificată prin refuzul Bulgariei de a autoriza trecerea gazoductului peste teritoriul său.

În aceeași zi, Rusia și Turcia au semnat un acord pentru construcția unui gazoduct care să lege cele două țări prin Marea Neagră.

"Plecînd de la turc, gazoductul poate fi extins în toate direcțiile", a explicat Vladimir Cijov.

"În final, gazoductul care va pleca (din Turcia) nu va fi mai rău decît South Stream, care ar fi plecat din Bulgaria, pentru a ajunge la țările care pînă în prezent și-au manifestat interesul constant de a primi gaze prin South Stream", a dat asigurări diplomatul rus.

South Stream, ale cărui lucrări au fost lansate în decembrie 2012, ar fi urmat să lege pe un traseu de 3.600 kilometri Rusia de Bulgaria, pentru a se îndrepta apoi spre Europa de Vest, prin Serbia, Ungaria și Slovenia. Gazoductul era prevăzut să aibă o capacitate de 63 de miliarde metri cubi pe an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?