X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Deputații ruși, sfătuiți să nu folosească iPhone-uri și iPad-uri pentru a nu fi interceptați de serviciile secrete străine

3 dec. 2014,, 00:30   Externe
1899 0
Foto: forbes.com
Comitetul pentru Securitate și Anticorupție (CSA) din Duma de Stat a Rusiei le-a recomandat deputaților să nu folosească iPhone-uri și iPad-uri pentru a nu fi interceptați de serviciile secrete străine, transmite agenția EFE.

Potrivit adjunctului CSA, Dmitri Gorovțov, cel care a anunțat inițiativa, în special parlamentarii care au acces la documente secrete ar trebui ca din rațiuni de securitate să renunțe la utilizarea respectivelor dispozitive electronice. Sunt vizate în special aparatele produse de compania americană Apple, despre care autorii acestei propuneri susțin că sunt concepute în așa fel încât utilizatorii să poată fi spionați.

Gorovțov a mai indicat faptul că telefoanele mobile mai vechi, de exemplu cele care au un preț mai mic de 15 dolari, sunt mai sigure, sustragerea datelor financiare și interceptarea convorbirilor sau a mesageriei fiind mai greu de realizat în cazul acestora decât în cel al dispozitivelor recente.

Publicația germană Der Spiegel a scris la sfârșitul anului trecut că în cadrul Agenției de Securitate Națională (NSA) a SUA există o unitate specială ce are ca misiune accesarea sistemelor informatice străine. Ulterior, Apple a emis un comunicat în care a susținut că nu a colaborat cu NSA pentru crearea unei 'porți de acces' ce ar permite serviciilor secrete americane să spioneze prin intermediul iPhone-urilor și al altor aparate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?