X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

În noul parlament trec peste 40 de deputaţi din legislatura actuală

2 dec. 2014,, 17:15   Politică
4553 2
Foto: tv7.md
În actuala legislatură, a XX-a, a Parlamentului trec peste 41 de deputaţi actuali. Asta reiese din rezultatele preliminare ale scrutinului prezentate de Comisia Electorală Centrală.

Potrivit agenţiei "Infotag", cei mai mulţi din legislatura precedentă – 16 –sînt din Partidul Comuniştilor (PCRM), de asemenea, comuniştii au patru reprezentanţi ai organelor locale şi un jurnalist.

Pe locul doi se află Partidul Liberal Democrat (PLDM), a cărui listă au trecut 11 deputaţi din legislatura a XIX-a. De asemenea, din partea PLDM, în Parlament trec cinci membri ai Guvernului în frunte cu Iurie Leancă.

Urmează Partidul Democrat (PDM), reprezentat de şapte deputaţi din fosta legislatură. De asemenea, pe listele PDM trec şase miniştri. Partidul Liberal este prezentat în Parlament de patru actuali deputaţi. Totodată, deputaţi vor deveni primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi trei şefi de direcţii din cadrul primăriei capitalei.

Liderul alegerilor parlamentare – Partidul Socialiştilor (PSRM) – a avut în precedentul Parlament trei mandate ale deputaţilor care au părăsit Partidul Comuniştilor. De asemenea, pe listele PSRM a trecut deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Fiodor Gagauz.

Printre cei 101 noi deputaţi 21 sînt femei. Cea mai mare reprezentanţă a femeilor în Parlament este la PCRM (6). PSRM are 5, PLDM şi PDM –cîte 4, iar PL – 2.

Majoritatea parlamentarilor sînt de specialitate jurişti şi economişti. În noua legislatură vor fi 26 de jurişti şi 16 economişti. De asemenea, în Parlament trec şapte medici şi cinci pedagogi.

Cel mai tînăr deputat a devenit Marina Radvan, de 23 de ani, actriţă şi lider a aripii tinere a PSRM. Cel mai vîrstnic deputat tot este din partea socialiştilor – Eduard Smirnov, de 75 de ani, fost preşedinte al PSRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?