X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Natalia Gherman nu-şi va da demisia din postul de ministru de externe

1 dec. 2014,, 17:45   Politică
5188 9
Foto: evz.ro
„Nu există nici un motiv ca ministrul al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman, să-şi dea demisia”, au comunicat pentru NOI.md surse din cadrul Ministerului de Externe.

Redacţia i-a solicitat ministrului să spună dacă intenţionează să-şi dea demisia, urmînd exemplul colegilor români, din cauza faptului că mii de cetăţeni moldoveni aflaţi la muncă în Rusia nu au putut beneficia de dreptul lor constituţional de a vota la alegerile parlamentare din Moldova. Reamintim că ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, şi-a dat demisia în urma unui val de proteste în întreaga ţară, în cadrul cărora s-a solicitat majorarea numărului de secţii de votare în străinătate . După cel de-al doilea tur al alegerilor parlamentare la fel a procedat şi noul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

„Spre deosebire de legislaţia electorală din România, potrivit Codului electoral al Republicii Moldova, instituţia responsabilă de organizarea secțiilor de votare în străinătate nu este Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. În baza celor menţionate, nu există nici un motiv ca ministrul de externe al Republicii Moldova să-şi dea demisia”, se specifică în răspunsul Ministerului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?