X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Ghimpu: Sîntem gata să fim prieteni cu Federația Rusă

26 noi. 2014,, 12:30   Politică
8449 22
Foto: kp.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, afirmă că nu este împotriva Federației Ruse și consideră că Chișinăul trebuie să coopereze cu Moscova, doar că în condiții de respect reciproc. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiunii la Publika TV, notează NOI.md.

„Să nu înțeleagă cetățenii vorbitori de limba rusă că sînt antirus. Nu sînt antirus, sînt contra politicii ruse, fiindcă eu vreau și noi să avem aceleași drepturi de a ne hotărî singuri soarta, așa cum au ei în Rusia. Cum au ei o limbă și un port, așa vreau și noi să avem. Stimați cetățeni vorbitori de limba rusă, v-ați legat viața de Republica Moldova, care este un stat european. Nu mai vine URSS și nici Putin la Chișinău nu poate ajunge”, a menționat Ghimpu.

Liderul PL a criticat aspru forțele politice care promovează integrarea în Uniunea Vamală, precizînd că nu fac decît să mintă electoratul. Potrivit lui Ghimpu, spre deosebire de Federația Rusă, Uniunea Vamală nu instituie embargouri și nu pune piedici în calea dezvoltării relațiilor economice.

„Uniunea Vamală este o vacă stearpă. Această structură nu există și nu poate fi. Cei care vorbesc despre asta sînt împotriva statului. Cum să faci Moldova să facă parte din Uniunea Vamală, cînd asta înseamnă că Ucraina trebuie să facă parte mai întîi? Da, sînt oameni nostalgici după piața Rusiei, însă nimeni nu e împotriva relației cu Federația Rusă. Eu sînt gata să fim prieteni, dar cu respect reciproc”, a punctat Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?