X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Comuniştii îndeamnă cetăţenii să voteze pentru adevăratele partide, nu pentru clonele acestora

19 noi. 2014,, 11:00   Politică
3228 4
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) i-a îndemnat pe cetăţeni să susţină la alegeri partidele adevărate, "nu clone ca Partidul Comunist Reformator (PCR)". Îndemnul a fost lansat marţi, în cadrul unui briefing, de către şeful staffului electoral al PCRM, Artur Reşetnicov.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că "alegătorii nu trebuie să se lase minţiţi de coaliţia de guvernare, care cu orice preţ vrea să rămînă la putere".

"Începînd cu 2009, guvernarea a luptat cu PCRM, nu cu sărăcia, corupţia şi fărădelegile. S-au întreprins numeroase încercări de a-i exclude pe comunişti din activitatea politică, iar cînd au eşuat, guvernarea a ales calea hoţiei, înregistrînd partidul pseudocomunist, al cărei scop este să fure voturile PCRM", a spus Reşetnicov, adăugînd că "la înregistrarea PCR au fost admise multe încălcări, însă toate instituţiile de stat închid ochii la asta".

"Nu ştiu ce au în cap funcţionarii de la Ministerul Justiţiei şi ce fantezii, dar asemănarea simbolului PCRM - «secera şi ciocanul», şi a PCR – «spicul de grîu» poate fi văzută cu ochiul liber. Avem decizia Curţii de Apel privind sistarea deciziei de înregistrare a acestui partid-clonă la Ministerul Justiţiei, deoarece acest fapt poate duce la confuzia alegătorilor. CEC şi Ministerul nicicum nu reacţionează la decizia de judecată, iar la cerinţa executorului judecătoresc răspund că nu ştiu că să execute această decizie şi cer să li se explice", a spus şeful Reșetnicov.

El consideră că ambele structuri execută o comandă politică a autorităţilor.

"Nu ne temem de clone, reformatori, dar legea trebuie să o respecte toţi. Oamenii pot încurca simbolurile din buletin, asemănarea cărora este evidentă. Acesta este scopul şarlatanilor", este convins şeful staffului PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?