Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Prezentarea vinurilor moldovenești în Canada

3 noi. 2014,, 16:15   Business
4049 0
Foto: replika.md
Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vlad Loghin a avut o întrevedere cu viceministrul Agriculturii, Alimentaţiei și Dezvoltării Rurale din provincia Ontario, Canada, Deborah Stark, cu alţi oficiali din cadrul Guvernului acestei provincii, care numără circa 40 la sută din întreaga populaţie a acestei ţări, precum şi cu directorii companiei de stat LCBO, responsabili de importul şi comercializarea vinurilor, informează NOI.md.

Discuţiile s-au axat pe subiecte ce vizează perspectivele cooperării bilaterale în domeniul agroindustrial. Menţionăm că viceministrul se află în Canada în legătură cu desfăşurarea, în perioada 30-31 octombrie curent la Toronto şi apoi la Montreal, a unei serii de evenimente promoţionale organizate de Ambasada Republicii Moldova în Canada, în cooperare cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, precum şi cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, a căror ţintă este exportul vinurilor moldoveneşti pe piaţa canadiană şi stabilirea parteneriatelor de afaceri cu importatorii locali.

La salonul de prezentare, cu degustare, a producţiei vinăriilor Bostavan, Cimişlia, Chateau Vartely, Cricova şi Purcani, au participat reprezentanţii autorităţilor regionale, conducerea companiei de stat Liquor Control Board of Ontario (LCBO)- cel mai mare importator de băuturi alcoolice din lume, care exercită monopolul statului în domeniul importului şi comercializării băuturilor alcoolice în provincia Ontario, membri ai celei mai mari asociaţii de producători, importatori şi distribuitori de vinuri din Ontario – Drinks Ontario, oenologi cu renume şi experţi de la principalele publicaţii de specialitate din Toronto şi provincia Ontario.

Această primă prezentare de vinuri moldoveneşti la Toronto a fost apreciată înalt de experţii şi importatorii de vinuri din Ontario. Seria de acţiuni promoţionale va continua în perioada 1-4 noiembrie la Montreal.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?