X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Epidemia Ebola ca un semn al crizei modelului de dezvoltare a civilizației

8 oct. 2014,, 01:30   Externe
11019 0
Foto: gb.ru
Probabil că civilizația occidentală se confruntă cu o nouă sfidare. Virusul Ebola amenință să se răspândească în Europa și America.

La sfârșitul lunii octombrie, virusul Ebola se va răspândi în Franța cu o probabilitate de 75% și 50% în Marea Britanie, a anunțat un grup de specialiști de la Universitatea Northeastern din Boston, care sub conducerea profesorului Alex Vespiniani a încercat să modeleze răspândirea Febrei Ebola în Africa de Vest și ieșirea ei în afara granițelor continentului.

Mulți experți au considerat opinia colegilor americani foarte pesimistă. Cu toate acestea, ei sunt obligați să recunoască că starea epidemiologică se înrăutățește, iar numărul victimelor crește vertiginos. Iată opinia virologului Aleksandr Butenko.

„Din momentul primei descrieri a Febrei Ebola în Zair în anul 1976 și până în anul 2014 în toate țările din Africa s-au înregistrat aproximativ 2 mii de cazuri. Iar din martie și până în octombrie anul curent deja peste 6 mii de cazuri. Una din principalele cauze ale unei asemenea răspândiri este creșterea fluxurilor de migrație. O altă cauză este crearea în locul junglelor a unor plantații, de exemplu de pomi fructiferi, care atrag liliecii, care sunt purtători ai virusului”.

Potrivit ultimelor date ale Organizației Mondiale a Sănătății, în urma izbucnirii Febrei Ebola, în Africa de Vest au murit deja peste 3 mii de oameni. Săptămâna trecută în SUA a fost spitalizată prima persoană care a contractat virusul Ebola. Aici, realitatea coincide exact cu previziunile. Potrivit estimărilor inițiale, la sfârșitul lunii octombrie, riscul pătrunderii virusului Ebola în SUA va fi de 70%. Primul caz de contractare a virusului Ebola a fost înregistrat și în Europa. Este vorba de Spania. Însă cel mai mult riscă Franța, deoarece epidemia a cuprins țările francofone, foste colonii franceze.

Dacă nu vor fi luate măsurile necesare, în luna februarie a anului 2015 virusul poate afecta aproape 1,5 milioane de oameni. Teoretic este vorba despre aproape un milion de victime. În același timp, toate prognozele pornesc de la aceea că virusul nu va suferi mutații. În ce privește Europa, aici în decurs de 6 luni numărul victimelor poate crește până la 40 de mii de oameni.

Deocamdată nu există un vaccin eficient împotriva Febrei Ebola. De aceea, oamenii de știință au propus să fie limitată legătura cu țările cuprinse de epidemie. În conformitate cu această logică, unicul și cel mai eficient mijloc împotriva răspândirii virusului este izolarea totală, ceea ce contravine esenței globalizării. Cu alte cuvinte, Ebola pune în pericol tendința generală care stabilește dezvoltarea civilizației.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?