Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Cum să te ferești de viroze în perioada sezonului rece?

7 feb. 01:30   Sănătate
1615 0

Virozele respiratorii sunt cele mai întîlnite, mai ales în această perioadă a anului. Sistemul imunitar are nevoie de ajutor pentru a se menține și pentru a lupta cu virușii, transmite realitatea.

Simptomele comune sunt febra, durerile corporale, nasul înfundat, oboseala, tusea și durerile în gît. În mod normal, aceste simptome se îmbunătățesc într-o perioadă de o săptămîmă, iar majoritatea oamenilor se recuperează fără a mai avea și alte complicații.

Încearcă să eviți zonele aglomerate

Deși poate fi o cerință destul de greu de îndeplinit, evitarea aglomerației poate fi una dintre cele mai eficiente metode de prevenție. Experții au dovedit că limitarea interacțiunii cu alte persoane poate fi crucială pentru a te feri de orice infecție. Virozele de pot răspîndi rapid, mai ales în spațiile închise.

Încearcă să limitezi contactul mai ales cu persoanele care par să aibă simptome de răceală sau gripă.

Încearcă să te speli cît de des poți pe mîini

Pentru că virușii stau pe suprafețe mari, obișnuiește-te să te speli pe mîini mai des pentru a preveni o infecție, recomandă specialiștii pentru Healthline.com. Înainte de a mînca sau după ce ai folosit obiecte puse la comun, este necesar să te speci pe maini. Evident, același obicei trebuie îndeplinit și după utilizarea toaletei.


De asemenea, poți avea la tine mereu o sticluță cu substanță ce dezinfectează mîinile. O poți folosi în cazul în momentele în care nu ai la îndemînă apă și săpun. Foarte important de reținut este să eviți pe cît posibil să îți atingi ochii, nasul sau gura cu mîinile neigienizate. Virușii circulă ușor și se răspîndesc ușor în căile respiratorii.

Îmbunătățește-ți sistemul imunitar

O idee despre cum să te ferești de viroze în perioada sezonului rece este să ai mai multă grijă de sistemul imunitar pentru a te proteja. Cu cît sistemul tău imunitar este mai puternic, cu atît vei sta mai departe de viruși sau simptomele tale vor fi aproape inofensive.

Pentru a-ți construi un sistem imunitar bun trebuie să respecți orele de somn pe noapte. O rutină sănătoasă și odihnitoare îți va îmbunătăți rezistența organismului. De asemenea, este recomandat să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi, să limitezi consumul de zahăr și mîncăruri procesate. În schimb, este ideal să ai un plan alimentar bazat pe vitamine, minerale și proteină de calitate. Un corp hrănit este un organism sănătos.

21
2
1
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?