COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7682

Corman anunță cînd Moldova ar putea ieși de sub monitorizarea CE

24 sep. 2014,, 09:45   Politică
4449 3
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului, Igor Corman, a anunțat astăzi că Republica Moldova ar putea ieși de sub monitorizarea Consiliului Europei, după alegerile parlamentare din acest an. Potrivit lui Corman, decizia ar putea fi luată doar dacă scrutinul va fi unul liber și transparent, notează NOI.md.

Spicherul Parlamentului a ținut să precizeze că scrutinul din noiembrie va fi un adevărat test pentru guvernare. Acesta anunțat că raportorii APCE pregătesc un raport de monitorizare, care va fi prezentat după alegeri, în cadrul unei noi vizite întreprinse în țara noastră.

„Scopul nostru este unul foarte clar în relația cu APCE. Interesul este să avem alegeri libere, corecte, ceea ce va constitui, de asemenea, un test al democrației. După aceste alegeri, prin implementarea Acordului de asociere vom trece din perioada monitorizare în faza de post-monitorizare în relațiile cu APCE”, a spus Corman în cadrul unei întrevederi cu u coraportorii Comisiei de monitorizare a APCE Lise Christoffersen și Piotr Wach.

Și reprezentanții APCE au subliniat importanța menținerii unui sistem politic echilibrat, care să garanteze o guvernare mai bună a țării. „Cel mai bun lucru pentru Republica Moldova este asigurarea unui sistem politic care să permită adoptarea unor legi bune, menite să contribuie la construcția democratică a țării”, a declarat Lise Christoffersen.

Coraportorii Comisiei de monitorizare a APCE Lise Christoffersen și Piotr Wach întreprind o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 23-26 septembrie.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽