Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Marile puteri ale planetei au luat o decizie crucială pentru economie

23 sep. 2014,, 08:00   Externe
5330 0
Foto: politdengi.com.ua
Statele G-20, cele mai mari economii ale lumii, au convenit asupra unor noi măsuri pentru creșterea Produsului Intern Brut (PIB) la nivel global cu 1,8% pînă în 2018, prin amplificarea investițiilor iî infrastructură, în urma întrunirii care s-a desfășurat în Australia, informează AFP, potrivit Mediafax.

Miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale s-au pus de acord asupra nevoii de investiții în infrastructură, pentru stimularea creșterii economice.

Pe lîngă creșterea investițiilor în infrastructură, vor fi luate și măsuri pentru a îmbunătăți climatul de investiții, "esențial în cadrul eforturilor de a atrage sectorul privat", se precizează în comunicatul emis la finalul reuniunii de două zile din Australia, la care au participat miniștrii de finanțe ai primelor 20 de economii ale lumii.

"Analizele preliminare conduse de Fondul Monetar International (FMI) și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) arată că aceste măsuri ne vor asigura un avans de 1,8% de acum pînă în 2018", potrivit comunicatului citat de AFP.

În februarie, miniștrii de finanțe din G-20 au stabilit, în cadrul reuniunii de la Sydney, adoptarea unui proiect care vizează creșterea PIB-ului global cu 2%, adică 2.000 de miliarde de dolari, pînă în 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?