X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Instanţa de judecată a calificat drept „ilegală” alegerea Consiliului acţionarilor băncii Victoriabank din 6 februarie

15 sep. 2014,, 18:43   Economie
4968 0
Foto: noi.md
Judecătoria sectorului Buiucani a luat o decizie prin care a calificat drept „ilegală” alegerea Consiliului de administraţie (CA) al BC Victoriabank la adunarea din data de 6 februarie, suspendînd deciziile adunării.

Potrivit agenţiei "Infotag", instanţa de judecată a luat această decizie după ce un acţionar s-a adresat în judecată. Instanţa a decis pe 12 septembrie că toate deciziile CA luate după data de 6 februarie sînt nule.

Potrivit deciziei instanţei, cererea de judecată examinată pe data de 12 septembrie în privinţa băncii Victoriabank se referea la dosarul civil al lui Lilian Vicol.

La solicitarea de a comenta situaţia din cadrul băncii, deputatul PCRM Oleg Reidman a menţionat că "decizia instanţei de judecată trebuie executată".

"Instanţa trebuie să dea un răspuns clar privind viitorul acestei bănci şi, cel mai important, cum acesta trebuie să activeze în situaţia creată. Dacă nu va exista o asemenea decizie, atunci ea va trebui solicitată", a spus el.

Potrivit deputatului socialist Igor Dodon, "disputele dintre acţionari afectează în mod negativ activitatea băncii şi a sectorului bancar, în ansamblu".

Luni, preşedintele Consiliului de administraţie, Victor Ţurcan, a organizat o conferinţă de presă, la care, împreună cu alţi membri ai Consiliului, s-a arătat surprins de faptul că judecata a luat această decizie pe data de 12 septembrie, în baza cererii "unui singur acţionar care are doar 8 acţiuni".

"În aceste condiţii, instanţa nu a luat în consideraţie opinia a peste 170 de acţionari, care au luat decizii la şedinţa din data de 6 februarie 2014", a spus el.

Preşedintele Consiliului de administraţie a menţionat că managerii băncii, al căror contact expiră pe data de 23 septembrie 2014, nu sînt de acord cu decizia CA privind modificarea condiţiilor contractului.

Victor Ţurcan a spus că CA a decis ca contractele cu preşedintele băncii şi alţi doi adjuncţi ai acestuia să nu fie prelungite pentru următorii patru ani.

Potrivit actualului contact, care a fost modificat în februarie 2012, în cazul în care banca nu este de acord să prelungească contractele, banca este obligată să achite preşedintelui şi primului adjunct 24 de salarii lunare, iar celui de-al doilea adjunct – 12 salarii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?