Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

PCRM a depus o sesizare la CEC la adresa Partidului Democrat

12 sep. 2014,, 13:07   Politică
2955 1
Foto: obzormd.com
Partidul Comuniştilor a expediat pe adresa Comisiei Electorale Centrale o sesizare "în legătură cu încălcarea legislaţiei de către Partidul Democrat".

Potrivit agenţiei "Infotag", stafful republican al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova pentru pregătirea către alegerile parlamentare din 30 noiembrie a atras atenţia CEC-ului asupra faptului că încă pe data de 3 septembrie, în cadrul unui briefing preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a anunţat că formaţiunea pe care o reprezintă dă startul unei campanii de formare a listei sale de candidaţi în deputaţi.

De asemenea, liderii PD au pornit într-un "turneu" prin localităţile din ţară cu autobuze şi automobile decorate cu simbolurile şi sloganele de partid. În cadrul acestuia, preşedintele formaţiunii, Marian Lupu, este însoţit de miniştri şi funcţionari care desfășoară activitatea de partid în timpul orelor de lucru.

În acelaşi timp, la mai multe posturi TV sînt difuzate reportaje în care este promovată acţiunea PDM-ului şi sînt difuzate spoturi electorale în care oamenii sînt îndemnaţi să voteze pentru candidaţii democraţi.

Stafful republican al PCRM consideră că acţiunile PDM contravin mai multor prevederi ale Codului electoral la capitolul începerea campaniei electorale şi utilizarea resurselor administrative.

PCRM a îndemnat CEC-ul să examineze sesizarea şi să întreprindă măsuri pentru respectarea normelor de drept.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?