X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

CEC vine cu o reacție referitor la "informațiile false" cu privire la modelul listelor electorale

26 iun. 17:13   Politică
1718 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a venit cu o reacție referitor la informațiile apărute în spațiul public despre modelul listelor electorale utilizate la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional din 20 octombrie, anunță Noi.md.

Potrivit instituției, CEC se află în proces de perfecționare a proceselor aferente organizării alegerilor din toamna anului curent, pentru a asigura cel mai înalt nivel de transparență și claritate a normelor legale. "Anterior, la scrutinele similare, alegătorul printr-o singură semnătură, confirma recepționarea unui set de buletine de vot.

Reprezentanții Comisiei au anunțat deja public intenția de a modifica procedura anterioară și corespunzător, alegătorul va semna separat în lista electorală pentru fiecare buletin de vot recepționat de la funcționarii electorali. Respectiv, în lista electorală se propune includerea rubricilor dedicate alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și, corespunzător, referendumului republican constituțional, iar funcționarii electorali vor înmîna alegătorului două buletine de vot. La rîndul său, alegătorul decide, prin semnătură, dacă participă la ambele procese electorale sau nu", anunță CEC. Totodată, Comisia atenționează că neînmînarea nejustificată a buletinului de vot persoanei înscrise în lista electorală sau înmînarea către un singur alegător a mai multor buletine decît este prevăzut de lege se sancţionează cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale.

Comisia solicită cetățenilor să se informeze despre procesul electoral din surse oficiale și să fie atenți la încercările de manipulare a opiniei publice prin tirajarea falsurilor.

1
1
1
0
45

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?