Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La Guvern se pune la cale o „operație chirurgicală” de proporții

9 sep. 2014,, 11:30   Politică
5950 13
Foto: noi.md
„Scopul meu ține de crearea în Moldova a unui sistem modern de administrare publică. Dar acest lucru e imposibil fără debarasarea de rămășițele trecutului, fără eliminarea lacunelor corozive, care știrbesc dezvoltarea țării. Or, nu poți construi ceva nou, fără a distruge vechiul sistem, care a prins rădăcini în țara noastră. De aceea, eradicarea corupției constituie piatra de temelie a acestui proces", a declarat prim-ministrul Iurie Leancă într-un interviu exclusiv pentru ITAR-TASS.

Potrivit lui, dacă alegerile vor fi cîștigate de forțele proeuropene, în Moldova lucrurile nu vor mai rămîne „ca de obicei, dar așa cum ar trebui să fie”.

„Pregătim o «intervenție chirurgicală» majoră, menită să îmbunătățească starea de sănătate a organismului social din Republica Moldova și vom elimina corupția cu toate flagelurile ei în toate domeniile. Un exemplu specific în acest sens este sistemul judiciar. Împreuna cu Uniunea Europeană, noi pregătim un program de colaborare a judecătorilor europeni cu judecătorii noștri, fapt ce va conduce la reformarea sistemului în cauză. Același lucru se prevede și în alte domenii – procuratura, achizițiile publice, contracararea concurenței neloiale, a sectoarelor tenebroase, a monopolurilor neîntemeiate. Acest lucru constituie un întreg substrat de relații sociale. Noi trebuie să demonstrăm, în primul rînd, propriilor noștri cetățeni, că sîntem deja o țară europeană. Și Acordul de asociere ne oferă cea mai bună foaie de parcurs pentru realizarea acestor reforme”, a subliniat Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?