X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Tinerii „inspectori” de la liceele din capitală asigură ei înşişi securitatea pe drumuri (VIDEO)

5 sep. 2014,, 16:45   Societate
3889 0
Foto: noi.md
Chiar dacă peste tot în oraş inspectorii de patrulare lucrează foarte activ în cadrul operațiunii „Pietonul”, nu toate instituţiile de învîţămînt pot asigura siguranța pe drumurile adiacente clădirilor sale. Cu toate acestea, în unele licee au fost create din proprie inițiativă cercuri de studiere a regulilor circulației rutiere, fiind desemnaţi „mici” inspectori, relatează NOI.md.

Întrucît operațiunea „Pietonul” este mai mult axată pe inspectarea drumurilor cu trafic intens și risc de accidente, unii directori ai instituţiilor de învăţămînt au decis să le asigure siguranța propriilor elevi.

Astfel, la liceul „Vasile Lupu” a fost deschis un cerc al tinerilor inspectori rutieri și în fiecare an un detaşament format din astfel de inspectori desfăşoară decada pentru siguranța rutieră, precum și patrulează drumul şi trecerea pietonală din apropierea instituţiei de învăţămînt.

Cercul a fost deschis după ce au fost înregistrate încălcări, precum și cazuri letale. Astfel, propria lor acţiune „Pietonul” se desfășoară în mod eficient, iar în ultimii ani nu s-a înregistrat niciun accident. Elevii liceului ajută cu plăcere, avînd ca deviză grija pentru securitatea celor mai mici.

„Acestea sînt, de fapt, două școli ‒ una de ajutor pentru a ajunge în siguranță pînă la școală, alta de împărtășire a cunoștințelor și de instruire a altor copii din cadrul cercului. În această muncă a noastră sîntem ajutaţi şi de către Uniunea Conducătorilor Auto”, a explicat conducătoarea cercului, Galina Paşcenco.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?