Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

UE va aloca Moldovei încă 6 milioane de euro pentru facilitarea accesului cetățenilor la apa potabilă

5 sep. 2014,, 10:30   Economie
3016 0
Foto: reporterntv.ro
Uniunea Europeană va aloca Moldovei cea de-a patra tranșă a ajutorului financiar nerambursabil, în valoare de 6,1 milioane de euro, pentru realizarea Programului susținerii politicilor de ramură în domeniul apelor, informează NOI.md. Acest fapt este prevăzut de modificările la acordul de finanțare dintre Guvernul Moldovei și Uniunea Europeană privind acest program, care urmează a fi semnat de către părți.

Guvernul Moldovei a aprobat inițierea negocierilor pentru semnarea anexei la Acordul de creditare dintre Republica Moldova și UE din 113 august 2009. Precum a menționat ministrul Mediului, Valentina Țapiș, bugetul total al Programului de susținere a politicilor de ramură în domeniul apelor constituie 50 de milioane de euro, dintre care 42 de milioane au fost prevăzute pentru suportul bugetar direct, 5 milioane urmează a fi alocate la capitolul credit tehnic. Totodată, termenul acordului a expirat și Moldova nu a reușit să obțină o parte din mijloace din cauza neîndeplinirii angajamentelor contractuale.

Precum a menționat Valentina Țapiș, modificările la Acordul de finanțare vor permite prelungirea lui, deci partea moldovenească va putea să-și îndeplinească sarcinile trasate anterior și să obțină în buget mijloacele nevalorificate în valoare de 6,1 milioane de euro pentru implementarea reformelor în domeniul apelor, sporirea accesului cetățenilor la apă potabilă prin consolidarea sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?