X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova volumul vînzărilor polițelor „Carte verde” pentru călătorii în Rusia, Ucraina și Belarus s-a redus cu 80 la sută

5 sep. 2014,, 09:00   Economie
4078 0
Foto: adevarul.ro
În luna august curent, numărul contractelor pentru polița de asigurare „Carte verde” pentru a doua zonă, din care fac parte Rusia, Ucraina și Belarus, s-a redus cu 80,32%. Anunțul a fost făcut de Comisia Națională pentru Piața Financiară, care a menționat că acest fapt a fost dedus din analiza în dinamică a datelor pieței de asigurări din Moldova, informează NOI.md.

Totodată, o reducere semnificativă a acestui indicator a fost observat la 4 din cele 6 companii cu drept de a vinde asigurări „Carte verde”. În același timp, una dintre companii a reușit să-și dubleze vînzările pentru zona data în această perioadă.

Comisia Națională a Pieței Financiare a menționat că anterior presa a scris că companiile de asigurări din Republica Moldova, începînd cu luna august curent, refuză să încheie cu persoanele fizice și juridice contracte de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă „Carte verde” pentru Zona 2 (Belarus, Ucraina și Federația Rusă), propunînd solicitanților contracte pentru Zona 3, care sînt de 3 ori mai scumpe.

CNPF a declarat că analizează situația sub toate aspectele, considerînd că una dintre cauzele ce pot fi invocate este reducerea semnificativă a fluxului de mărfuri și călători în direcția respectivă, cauzată de embargoul economic și situația din Ucraina.

CNPF atrage atenția tuturor persoanelor care doresc să devină posesori ai certificatelor de asigurare „Carte verde”, să fie mai insistenți, deoarece, în conformitate cu Legea № 414-XVI din 22.12.2006 cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagubele produse de autovehicule, asigurătorul nu are dreptul să refuze primirea, examinarea și soluționarea cererii de asigurare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?