Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Al doilea jurnalist american decapitat în Irak de Statul Islamic

3 sep. 2014,, 12:00   Externe
3394 0
Foto : topwar.ru
Statul Islamic din Irak şi Siria (ISIS) l-a decapitat pe Steven Joel Sotloff. El este cel de-al doilea american executat de grupul militant islamic. Pe internet a apărut şi un film cu decapitarea, anunţă SITE Intelligence Group, o organizaţie de cercetare care urmăreşte postările pe internet ale jihadiştilor.

Execuţia lui Sotloff de 31 de ani a fost dusă la capăt în ciuda rugăminţilor mamei sale care a cerut milă pentru fiul său chiar de la liderii ISIS. Sotloff a fost un jurnalist capturat în Siria în urmă cu un an, anunţă „The New York Times“. În această nouă înregistrare, intitulată "al doilea mesaj către America", jurnalistul Steven Sotloff apare în genunchi, purtînd o bluză de culoarea portocalie, alături de un bărbat mascat, înarmat cu un cuţit. Bărbatul înarmat, îmbrăcat în negru, condamnă intervenţia Statelor Unite în Irak şi duce cuţitul la gîtul jurnalistului în vîrstă de 31 de ani.

Vestea despre decapitarea lui Steven Joel Sotloff vine la doar două săptămîni după ce James Foley de 45 de ani, un alt jurnalist american, a fost executat de ISIS. În filmul decapitării sale, James Foley avertiza că Sotloff va fi următorul care va muri. Pînă în acest moment, Casa Albă nu a confirmat autenticitatea înregistrării video. În ultimul video, Sotloff spune despre el că „plăteşte preţul“ pentru deciziile administraţiei Obama de a lovi baze ISIS din Irak. Acelaşi luptător mascat care apare în filmul lui Foley, apare şi alături de Sotloff spunînd: „M-am întors Obama, şi m-am întors din cauza politicii tale externe arogante împotriva Statului Islamic“.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?