Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Ștanski: Dialogul dintre Chișinău și Tiraspol degradează

29 aug. 2014,, 15:44   Societate
3709 4
Foto: noi.md
„Situația în privința negocierilor dintre Chișinău și Tiraspol degradează din cauza noilor probleme generate de partea moldovenească”. Cel puțin asta susține reprezentantul politic al regiunii transnistrene, Nina Ștanski, care și-a expus opinia în cadrul unei întrevederi cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea diferendului transnistrean, Radojko Bogojević, relatează NOI.md.

Ștanski i s-a plîns oficialului OSCE de faptul că mai mulți funcționari din regiune sînt urmăriți penal de organele de drept de la Chișinău, calificînd aceste acțiuni drept provocări.

„În loc să se găsească soluții, să fie formulate decizii, pentru adoptarea lor ulterioară, în cadrul reuniunii în formatul 5+2, sînt create probleme noi. Au fost intentate dosare penale noi pe numele unor funcționarii transnistreni, al membrilor grupurilor de experți. Moldova persecută penal conducerea Transnistriei. Se creează impresia că aceasta e o strategie a părții moldovenești. Considerăm că asemenea acțiuni sînt periculoase pentru procesul de negocieri”, a precizat Ștanski.

Totodată, Ștanski a acuzat Chișinăul de faptul că evită să participe la discuțiile pe marginea blocadei economice din regiune.

Oficialul de la Tiraspol nu a confirmat deocamdată prezența delegației transnistrene la următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2, planificată pentru perioada 11-12 septembrie, la Viena. La rîndul său, trimisul OSCE a propus organizarea a două runde de negocieri, una în septembrie, și alta la Chișinău – în octombrie.

Anterior, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a respins acuzațiile Tiraspolului, precizînd că intentarea dosarelor penale pe numele unor funcționari din stînga Nistrului are temei legal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?