X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Leancă: Rogozin a avut un comportament responsabil de această dată

29 aug. 2014,, 11:08   Politică
4732 19
Foto: noi.md
Întrevederile de săptămîna trecută a vicepremierului rus Dmitri Rogozin cu ministrul Economiei, Andrian Candu, și premierul Iurie Leancă s-au desfășurat cu respectarea normelor protocolare. Precizarea a fost făcută de Leancă în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, notează NOI.md.

Potrivit premierului, spre deosebire de alte vizite ale lui Rogozin în Republica Moldova, de această dată, autoritățile ruse i-au anunțat din timp pe reprezentanții Chișinăului prin intermediul unei note informative. Leancă a subliniat că discuțiile purtate cu Rogozin au fost absolut necesare.

„De data aceasta au fost respectate toate normele protocolului și ale relațiilor interstatale. A fost solicitată din timp, prin notă diplomatică, întîlnire și cu omologul său, Andrian Candu, și cu mine. De această dată, după cum observați, și la Tiraspol și la Chișinău, domnul Rogozin, care este cunoscut pentru declarațiile sale zgomotoase și scandaloase, a avut un comportament responsabil. Sigur că nu mă aștept la soluții magice, dar faptul că am putut discuta situația de securitate din regiune și faptul că dînsul, fiind vicepremier, m-a asigurat că Rusia nu are niciun interes să destabilizeze situația din Republica Moldova este important”, a menționat Leancă.

Menționăm că vicepremierul rus Dmitri Rogozin a efectuat o vizită la Chișinău în perioada 21-22 august. Acesta l-a asigurat atunci pe premier că Rusia nu va admite acțiuni discriminatorii în raport cu migranții moldoveni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?